top of page
כתיבה טובה

 

הטקסט המדובר והכתוב הנו כלי התרבות המוביל של החברה האנושית. "האדם המדבר" הוא מהותה של האנושיות. "האדם הכותב" הוא השלב הבא בהתפתחותה של התרבות האנושית. רכישת היכולת של כתיבה טובה, בכל תחום, בכל עניין, בכל מקום, בכל גיל ובכל רמה של עיון היא תנאי הכרחי להתפתחותו של האדם. אין עיון מעמיק ואין מחשבה עשירה בלא כתיבה טובה. כתיבה היא מיומנות שניתן ללמוד ולשפר - לטיפוחה של הכתיבה הטובה מיועדת סביבה זו.

 

בסביבה זו אני מציע למורים ותלמידים כלים לשיפור הכתיבה בכל התחומים החל מכתיבת חיבור עמדה, דרך כתיבה יוצרת ועד לכתיבה של מחקר מדעי או הגשה של עבודה אקדמית. בין השאר מציעה "סביבת הכתיבה הטובה" כלים לארגון ובנייה של עבודות אקדמיות, כלי חיפוש ואיתור מידע באינטרנט, כללי ציטוט ובניה של רשימות ביבליוגרפיות, הנחיה לכתיבה רהוטה ודינמית - בשפה העברית, בשפה הערבית, בשפה האנגלית ו-פורומים לתמיכה בנושאי "כתיבה טובה".

 

בדפי המשנה תמצאו מידע על כללים לרישום ביבליוגרפי, טיפים כיצד לכתוב טוב ומעניין, עזרה בכתיבה של מאמר אקדמי מדעי, הסבר על שיטות מחקר שונות וכן הלאה.

 

 

אתם מוזמנים לכתוב "טוב".

ד"ר משה שנר

 

ביבליוגרפיה
  • הרפז יורם. (2000). "הפדגוגיה של השאלה". הוראה ולמידה בקהילת חשיבה - בדרך לבית ספר חושב. מכון ברנקו וייס ומשרד החינוך, ינואר 2000.

  • וולפה עידית ועירית עמית 01998). לכתוב עבודת מחקר – כלים וכללים, מיומנויות לכתיבת עבודות עיוניות בבית הספר התיכון ובאוניברסיטה. תל-אביב: דיונון.

  • וילנאי רחל(2003).עשרה צעדים בכתיבת עבודה מדעית. עתלית.

  • נבט אפרתי (ואחרים. (2002).העבודה האקדמית במוסד אקדמי - חלקיה ודרך הגשתה. תל אביב: מכון מופ"ת.

  • רוגני חגי (2010). מדריך לכתיבת חיבור אקדמי במדעי החברה והרוח. אורנים: תש"ע.

  • Bryce Emma , "How to use a Semicolon". TEd-Ed Website (no date)

bottom of page