top of page
כללים לרישום ביבליוגרפי

 

במהלך כתיבת עבודה אקדמית אנו חייבים לתת קרדיט למחברי המחקרים והפרסומים הקודמים שצוטטו בעבודה. מתן הקרדיט נעשה בתבנית מחייבת ומדוייקת (כללי ציטוט). בעיקרון, אנו לוקחים אחריות על מה שאנחנו כתבנו, לשבח או לגנאי, ונותנים בהתאם לאותו עיקרון קרדיט לכ מי שכתב את הדברים שלו. שימוש בטקסט של מישהו אחר תחת שמנו הוא עבירה על כללי האתיקה האקדמית וגם בעיה מוסרית ביחסים בין בני אדם באשר יש בכך גניבה של קניין רוחני.

 

בעבודות המוגשות במוסדות אקדמיים (למשל, מכללת אורנים) בדרך כלל משתמשים בכללי ה APA המקובלים במדעי הטבע ומדעי החברה. מדעי הרוח משתמשים לעתים כללים אחרים. יחד עם זה, בעולם האקדמי מקובלים גם כללים אחרים וכל מרצה בקורס מנחה את תלמידי הקורס לגבי הכללים המחייבים אותם. מה שחשוב זה הקפדה על הכללים ועקביות: יש לבחור במערכת כללים מסויימת ולרשום את ההפניות והרשימה הביבליוגרפית בדיוק לפי אותה מערכת כללים ולדבוק בה לאורך כל העבודה. 

 

בהישענות על דברי אחרים אנו יכולים להביא ציטטה (עם מתן הפנייה מדויקת לעמוד), לנסח את הדברים של האחר בלשוננו שלנו (עם מתן רפרנס לפריט הביבליוגרפי) או לסכם מקור אחד או יותר ולעשות אינטגרציה ביניהם (עם מתן רפרנס לכל הפריטים הביבליוגרפים שמהם נלקח המידע לסיכום). ראו הסבר מצוין על כך במעבדת הכתיבה הנהדרת של אוניברסיטת פרדו https://owl.english.purdue.edu/owl/resource/563/01/ (לחצו על הקישור).

 

ראו גם את הקישור שם להסבר מפורט כיצד משלבים מובאה ממקור אחר בתוך טקסט שלכם (ליחצו על הקישור). זיכרו: המובאה אינה מחליפה דיון שלכם אלא היא עזר להמחשת הרעיון שלכם. הכרח להבחין בין המובאה (על ידי גרשיים או במקרה של ציטטה ארוכה מ-40 מילים על ידי הכנסתה לפיסקה נפרדת שנכתבת בשורות מוזחות פנימה) ובין הדברים שלכם. וכמובן שכל מובאה חייבת, חייבת, חייבת ברפרנס מדויק לפריט ולעמוד ממנו היא נלקחה.

 

בכל מקרה נפח הציטטות צריך להיות קטן - העיקר הוא הדיון שלכם.

 

ואם בכל זאת חשקה נפשכם בהסבר מפורט, יסודי ומדויק יותר - כנסו לאתר האינטרנט של ה APA וראו את כל המידע העשיר שם (לחצו על הקישור)

קישור למידע במעבדת הכתיבה של אוניברסיטת פרדו - עדכון מ-2019  https://owl.purdue.edu/owl/research_and_citation/apa_style/apa_formatting_and_style_guide/general_format.html

bottom of page